Komplett vill köpa Inwarehouse för 173 miljoner

It-bolaget Komplett ska lägga ett bud värderat till 173 miljoner kronor på e-handelsbolaget Inwarehouse. Aktieägare som representerar mer än 70 procent av aktierna accepterar budet.
– Jag vet inte vad de vill med bolaget och vad det innebär. Spontant känns det bra, säger Inwarehouse vd Niclas Heurlin.
Det norska e-handelsbolaget Komplett har gjort en affärsöversyn av det svenska e-handelsbolaget Inwarehouse och kommit fram till att man vill köpa bolaget.
Efter diskussioner med huvudägarna har Komplett som avsikt att lägga ett kontantbud värderat till 173 miljoner kronor, eller 2,40 kronor per aktie, på Inwarehouse.
” De har lagt ett bud till oss på 173 miljoner och 70 procent av oss ägare har tackat ja. Nu går vi en genomgång av bolaget och sedan gäller det att acceptera eller backa. Jag tycker det är jättespännande och kul, säger Niclas Heurlin.”
På fredagen fick Komplett beskedet att mer än 70 procent av aktieägarna i Inwarehouse accepterar budet.
Erbjudandet ska enligt planerna presenteras i början av nästa vecka.
Komplett har e-handelsbutiker i tio länder och säljer i huvudsak hemelektronik och datorutrustning. Bolaget omsatte i fjol 2,2 miljarder norska kronor.
Inwarehouse har 90 anställda och omsatte i fjol 744 miljoner kronor.

Källa: IDG

This entry was posted in Affärer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.