Schibsted köper resten av Blocket

onsdag, 20. december 2006

Norska Schibsted har ingått ett avtal om att köpa de 18,2 procent av aktierna i näthandelsplatsen Blocket som den norska mediekoncernen inte redan äger för 297,2 miljoner kronor.

Blocket värderas till 1,6 miljarder kronor enligt avtalet, som ger resterande Blocketägare Schibstedaktier som betalning.

Källa: Metro

Jag trodde att dom ägde hela blocket redan, men där ser man.

One Response to “Schibsted köper resten av Blocket”  1. N.nu - domännamn, hemsidor, internetaffärer » Tv.nu:s grundare sålde tv-guiden för 100 miljoner Says:

    […] Enligt en artikel i DI såldes tv.nu för runt 100 miljoner. Thomas som ägde den skall ha fått runt 50 miljoner nu för 51% av aktierna och Schibsted har option att köpa resterande 49% av aktierna inom de närmaste åren. En bra tjänst med massor av trafik gör att de stora mediebolagen blir intresserade då dom räknar på hur snabbt denna investering kan räknas hem. Om man kollar på när Schibsted köpte Blocket för 183 miljoner för ett par år sedan och nu värderas Blocket till 1,6 miljarder kronor (läs om det här). Jag tror att detta var en bra affär både för köpare och säljare så det är bara att gratulera. Det är enormt inspirerande att se folk lyckas med sina projekt. Artikel på DI […]