Ny Explorer bäddar för fler porrkupper

Med den nya versionen av webbläsaren Internet Explorer fungerar å,ä och ö som sajt-adresser. Det fick Försäkringskassan uppleva på måndagen när myndighetens hemsida stavad på svenska var en porrsajt.

Under ett par timmar på måndagen var det porr som gällde på www.försäkringskassan.se. Ett stavfel hos Stiftelsen för internetsinfrastruktur, som ansvarar för de svenska toppdomänerna, öppnade för domänpirater.

–> Artikel från DI

De flesta har nog inte missat att försäkringskassan.se lede till en porrsida. Problemet som jag ser det är att det inte är ett misstag av nic.se som gjort detta möjligt att registrera.

Citerat från WN
Försäkringskasan.se med ett s (xn--frskringskasan-7hb9z.se), som ursprungligen registrerades 2005-06-23, avregistrerades 2006-09-10 och hamnade i karantän på morgonen till 2006-09-11. Blir åter möjlig att registrera vid midnatt 2006-12-10 – 2006-12-11.

Jag tror att Försäkringskassan missat att betala sina fakturor på dessa namn. IIS-stiftelsen gör som dom tycker och PTS borde granska dem hårdere. Det får inte förekomma att IIS-stiftelsen går in och ändrar ägare på en domänutan att köra det via sin instans som avgör tvister.

This entry was posted in Domännamn and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.