Idg köper What.se för okänd summa pengar

IDG köper Sveriges ledande nyhetstjänst för den svenska konsultbranschen What.se. What går därmed ihop med IDG:s affärs- och nyhetssajt it24..

Köpet avslutades i fredags och redan i dag börjar samarbetet. Inom ett par veckor går de båda sajterna ihop och bildar tillsammans Sveriges i särklass starkaste nyhetssajt för alla som jobbar i den svenska it- och telekombranschen.

– Det här betyder att alla som arbetar med försäljning eller marknadsföring i branschen och alla konsulter på både små och stora bolag, har en enda given hemmahamn på nätet. It24 och What.se är tillsammans ohotade med den här typen av nyheter kring affärerna, företagen och människorna i branschen, säger Lars Dahman, vd på IDG.

What startade i mars 2000 som Kickad.nu. Sajten blev snabbt känd som bevakare av vilka it-företag som sa upp personal. I takt med att tiderna har blivit bättre har sajten bytt både inriktning och namn. I dag är namnet What.se med 9 000 unika besökare per vecka (15 500 vecka sex 2007). Målgruppen är anställda på konsultbolag inom it- och telekomsfären. Sajten består av dagliga nyheter, forum, nyhetsbrev, företagsguide, rekryteringstjänster och naturligtvis, Kickad.nu.

 

Källa: What

This entry was posted in Affärer and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.